Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo na Dunaju

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je gostila srečanje zunanjih ministrov neformalne skupine Central 5, na katerem so sodelovali minister za evropske in mednarodne zadeve Avstrije Alexander Schallenberg, minister za zunanje zadeve Češke Jan Lipavský, minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Péter Szijjárto ter minister za zunanje in evropske zadeve Slovaške Juraj Blanár.

  • Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je na povabilo ministra za notranje zadeve Republike Avstrije mag. Gerharda Karnerja udeležil neformalnega srečanja v Schladmingu v Avstriji. Ministra sta pogovor ob robu tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju za moške, ki sta si jo ogledala, namenila sodelovanju med državama ter aktualnim temam na področju migracij in varnosti v Evropski uniji.

  • Šestič se je odvilo zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Štajerska, ki se sestaja enkrat letno na plenarnem zasedanju. Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon in deželni glavar avstrijske Štajerske Christopher Drexler sta mu sopredsedovala v Celju. V skupni izjavi sta strani med drugim pozdravili pobudo slovenske manjšine za vzpostavitev tako imenovane Hiše sodelovanja v Gradcu.

Novice