Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
17.11.2017  

"Medeni zajtrk" na Vienna International School

Vsak tretji petek v novembru v Sloveniji obeležujemo dan slovenske hrane, s posebnim poudarkom na tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Idejo o tem projektu imenovanem tudi medeni zajtrk, smo na Dunaju prenesli tudi na mednarodno raven in ga organizirali na največji tukajšnji mednarodni šoli Vienna International School, ki je hkrati tudi prva eko šola v Avstriji. V projekt so se od prvega trenutka naše pobude, aktivno in inovativno vključili učenci, učitelji in ostalo osebje na šoli, ter seveda starši naših slovenskih otrok, ki se šolajo na VIS.

Ob prijazni pomoči predstavništva Slovenske turistične organizacije na Dunaju, Čebelarske zveze Slovenije in številnih posameznikov, smo uspešno predstavili idejo zajtrka in vse ostale slovenske pobude in aktivnosti, ki opozarjajo na pomen čebel, zdravega okolja, prehrane ter Slovenijo kot zeleno, aktivno in zdravo destinacijo.

Ob jutranjem vrvežu je lahko preko 1500 učencev, staršev, učiteljev poskusilo prigrizke s slovenskim medom, slovenska bio jabolka ter vedno okusno orehovo in pehtranovo potico.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in upamo, da bo letošnji dogodek prerasel v pravo tradicijo tudi na Dunaju.