Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
28.09.2017  

SMS STORITEV VELEPOSLANIŠTVO

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za zunanje zadeve dne 26.9.2017 začelo izvajati novo konzularno storitev, ki bo v pomoč slovenskim državljanom, ki potujejo v tujino. Gre za storitev SMS obveščanja "VELEPOSLANISTVO", ki je namenjena predhodnemu obveščanju državljanov, ki potujejo v tujino in ki bi se morebiti znašli v težavah, o kontaktih, na katere se lahko obrnejo za pomoč. Storitev je razvilo Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z operat...erjem A1 Slovenija.

Obveščanje poteka tako, da operater avtomatično pošlje brezplačen SMS vsem svojim uporabnikom, ki prečkajo mejo oziroma vstopijo v gostujoče mobilno omrežje. Na ta način ima državljan, ki prečka mejo, podatke diplomatskega predstavništva, ki mu lahko nudi konzularno pomoč, takoj shranjene kar na mobilnem telefonu. S tem se po oceni ministrstva povečuje stopnja varnosti za slovenske državljane v tujini.

Primer SMS pri vstopu v Republiko Avstrijo:
Konzularno pomoc ob nezgodi, izgubi dokumentov ipd. lahko nudi veleposlanistvo RS Dunaj (Avstrija), T: +436766204175. Vec na: www.mzz.gov.si/si/at. (MZZ)

Uporabniki se lahko od storitve SMS obveščanja odjavijo oz. na njo ponovno prijavijo. Več podrobnosti najdete na povezavi: http://www.mzz.gov.si/si/informacije_za_popotnike/sms_storitev_veleposlanistvo/