Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
02.06.2010  

Mednarodni vinski sejem "VIEVINUM" na Dunaju

Na sejmu je Slovenijo zastopalo štirinajst priznanih slovenskih vinarjev, ki niso predstavili samo vin iz svojih kleti, ampak so obiskovalcem omogočili tudi širši vpogled v vinsko kulturo Slovenije kot vinorodne dežele.

Zadnji dan vinskega sejma "VIEVINUM", 31. maja 2010, se je s slovenskimi udeleženci sejma srečal veleposlanik Republike Slovenije v Republiki Avstriji Aleksander Geržina, ki je med drugim kritično ocenil dejstvo, da v Avstriji zelo težko kupimo steklenico slovenskega vina za razliko od mnogih drugih evropskih držav. Zavzel se je za boljšo prepoznavnost slovenskih vin in večjo prisotnost slovenskih vinarjev v Avstriji.

Veleposlanik Aleksander Geržina je v zvezi s tem izpostavil določene probleme in nakazal možne rešitve. Vinarjem je med drugim predlagal, da bi v okviru neformalnih srečanj razvili skupno strategijo povezovanja vinarjev v Sloveniji in tako okrepili njihovo zastopanost na avstrijskem trgu. Ob koncu srečanja so prisotni slovenski vinarji in veleposlanik sklenili, da se bodo odslej s skupnimi močmi zavzemali za izboljšanje trenutnega stanja s ciljem bistveno večje prisotnosti slovenskih vin na avstrijskem tržišču.