Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
13.04.2010  

Konzultacije med Slovenijo in Avstrijo na ravni političnih direktorjev

Slovensko delegacijo je vodil politični direktor v Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije Matej Marn, vodja avstrijske delegacije je bil politični direktor v Zveznem ministrstvu za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije veleposlanik dr. Stefan Lehne.

 

Sogovornika sta v pogovorih obravnavala nekatere najaktualnejše dvostranske, evropske in mednarodne teme. Med področji, ki obsegajo širši politični in regionalni kontekst, so bili izmenjani pogledi na sodelovanje v okviru Regionalnega partnerstva, razmere v državah zahodnega Balkana, situacijo v Kirgizistanu in širši srednjeazijski regiji, vključno z Afganistanom, ustanavljanju Evropske službe za zunanje delovanje in iranskem jedrskem dosjeju. Z namenom nadaljnje poglobitve meddržavnih aktivnosti so bile identificirane možnosti za okrepitev sodelovanja pri razvojnih projektih in okoljskem izobraževanju.

 

Konzultacije so potekale v okviru rednega in razvejanega političnega dialoga med državama ter potrdile nadaljevanje dobrih partnerskih in prijateljskih odnosov s sosedsko Avstrijo.