Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
19.10.2010  

Koncert zbora Perpetuum Jazzile

28. novembra 2010 bo v dunajskem Metropolu v sklopu internacionalnega a cappella festivala Voicemania potekal koncert zbora Perpetuum Jazzile.

 

Festival Voicemania, ki traja od 5. novembra do 5. decembra, je že trinajsti tovrstni dogodek, na katerem se bo zbralo 45 solistov in umetniških skupin iz 16 različnih dežel. Predstavili se bodo glasbeniki pop, rock, jazz, swing, world žanra, na ogled bodo tudi različne zabavne predstave. Pevci nas bodo z izvirnimi in kreativnimi glasovnimi mojstrovinami, ki so velikokrat več kot samo petje, popeljali v svet melodično-ritmičnega nastopa in predstavili človeški glas kot neizčrpen in vsestranski inštrument. Umetniki se bodo predstavljali na sedmih različnih lokacijah, med drugim bodo navdušili s kreativno izbiro prizorišč, med katerimi bodo tudi balkoni in cerkve v središču mesta.

 

Perpetuum Jazille, vodilini in unikatni slovenski jazzovski zbor pod umetniškim vodstvom skladatelja Tomaža Kozlevičarja, se bo predstavil z bossa-nova in swing, funk, gospel in R'n'B melodijami. Zadnji album Africa obljublja enkratno glasbeno doživetje.

 

Več informacij o skupnem koncertu Perpetuum Jazzille in avstrijske zasedbe Safer Six najdete na spletni strani http://www.voicemania.at/index.php?id=58.

 

http://www.perpetuumjazzile.si/

http://www.wien-ticket.at/de/ticket/3188/perpetuum-jazzile-safer-six

http://www.oeticket.com/de/tickets/voice-mania-2010-wien-metropol-231947/performance.html

http://www.ticketonline.com/at/de/eventid/1010357-Perpetuum+Jazzile+-+Safer+Six/