Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
21.10.2010  

Veleposlanik Geržina se je srečal s študenti Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru

 

 

Dunaj, 19. oktober 2010 – V okviru letne ekskurzije študentov Fakultete za varnostne vede na sedežu Organizacije Združenih narodov na Dunaju se je z njimi srečal tudi veleposlanik RS na Dunaju, Aleksander Geržina.

 

Ena izmed organizacij na sedežu OZN na Dunaju je tudi Pisarna ZN za droge in kriminal (UNODC), ki je za Fakulteto za varnostne vede izrednega pomena. Poleg ogleda prostorov sedeža Združenih narodov na Dunaju, so bili študentje deležni podrobnega brifinga o delu UNODC, sodelovali so lahko na enem izmed dogodkov, ki so bili izvedeni ob robu 5. srečanja držav pogodbenic Konvencije ZN o mednarodnem organiziranem kriminalu (UNTOC), ki ravno poteka na Dunaju ob svoji 10. obletnici, kratko pa so se srečali tudi z veleposlanikom RS, ki je akreditiran pri OZN.

 

V svojem nagovoru jim je predstavil delo, ki ga opravlja kot veleposlanik skupaj z diplomati, ki pokrivajo mednarodne organizacije na Dunaju. Povabil jih je, da kandidirajo za prostovoljne stažiste na slovenskem veleposlaništvu ali stalnem predstavništvu na Dunaju, kar jim bo prineslo vse bolj potrebne mednarodne izkušnje, predvsem pa praktično razumevanje dela v diplomaciji, tudi na področju, ki zanima študente Fakultete za varnostne vede.