Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
11.06.2013  

Veleposlaništvo RS na Dunaju je v okviru "Power - Gen Europe" in "Renewable Energy World Conference Europe" predstavilo poslovne in investicijske priložnosti

V dneh 4. - 6. junija 2013 je tokrat prvič na Dunaju potekala razstava in konferenca "Power - Gen Europe" in "Renewable Energy World Conference Europe". Gre za največjo letno srečanje strokovnjakov na področju električne energije in obnovljivih virov energije.

Konferenco je odprl direktor Penwell International Power Group Nigel Blackaby. Nagovore so imeli minister za gospodarstvo, družino in mladino Avstrije Reinhold Mitterlehner, namestnik ministra za energijo in naravne vire Turčije  Hasam Murat Mercan in namestnik ministra za energijo Ruske federacije Yury Sentyurin. Med govorniki je bil tudi Philippe Cochet, predsednik Alstom Thermal Power. Otvoritve se je udeležil tudi minister za infrastrukturo in prostor RS Samo Omerzel. 

Tokrat je  bila prvič na sejmu in konferenci Power Gen Europe na povabilo organizatorja Penwell International in v sodelovanju z avstrijskim gospodarskim ministrstvom organizirana t.i. diplomatska četrt, kjer so se predstavila izbrana veleposlaništva posameznih držav na Dunaju. Diplomatsko četrt so po otvoritvi obiskali minister Mitterlehner ter ostali glavni govorniki ter predstavniki podjetij. Minister Omerzel je imel ob diplomatski četrti nagovor, kjer je izpostavil nekatere poudarke razvoja slovenskega energetskega trga, tudi v luči trga EU. Ministra je pozdravil veleposlanik RS na Dunaju Aleksander Geržina.

Razstavljavcem, delegatom in obiskovalcev sejma, med drugim nekaterim večjim podjetjem na področju energetike, so bile s strani veleposlaništva predstavljene investicijske in poslovne priložnosti. Ob tej priliki je veleposlaništvo promoviralo tudi slovenski  turizem.

Poleg Veleposlaništva RS  na Dunaju  so se v diplomatski četrti predstavila še veleposlaništva  Velike Britanije, Češke, Slovaške, Bolgarije, Romunije, Hrvaške, Tajske, Indije, Turčije in  Republike Južne Afrike. Dogodek je bil  odlično organiziran in zelo dobro medijsko pokrit.