Veleposlaništvo RS Dunaj /Novice /
19.06.2013  

Veleposlaništvo RS na Dunaju in slovensko podjetje Kamena sta se predstavili na tradicionalni vrtni prireditvi Vienna Economic Forum

V petek 14. junija  2013 je na vrtu Diplomatske akademije na Dunaju potekala tradicionalna, 12. vrtna prireditev Vienna Economic Forum (VEF). Tema letošnje prireditve je bila »Kulinarično in glasbeno popotovanje po partnerskih državah VEF«.


Veleposlaništvo RS na Dunaju se je odzvalo vabilu generalne sekretarke VEF dr. Elene Kirtcheve, da se predstavi na  prireditvi. V uvodnem delu je imela generalna sekretarka nagovor, kjer je med drugim povzela aktivnosti v okviru VEF v lanskem letu in izpostavila, da bo 10. srečanje VEF potekalo 24.-25. novembra 2013. Izpostavljen je bil tudi vstop Hrvaške v EU, v septembru bo v okviru VEF organiziran tudi dogodek na omenjeno temo. Na dogodku so se predstavile tudi ostale partnerske države VEF. Veleposlaništvo je ob tej priložnosti promoviralo slovensko gospodarstvo, turizem in kulinariko. 
 

Na pobudo Veleposlaništva RS na Dunaju se je na prireditvi predstavilo tudi slovensko podjetje Kamena iz Vrhnike. V okviru prireditve je predstavilo svoj izdelek inovativna vrtna kuhinja Umami, s katerim želijo prodreti na avstrijski trg. Prireditve se je udeležil direktor Beno Ogrin. Njihova vrtna kuhinja iz naravnega slovenskega granita je bila deležna velikega zanimanja,  na dogodek so bili v skladu z dogovorom z organizatorjem vabljeni tudi njihovi poslovni parterji in potencialni poslovni partnerji. Gostje so bili zelo zadovoljni s slovensko turistično ponudbo in kulinariko. Prireditve se je udeležilo približno 350 ljudi.